در ابتدا باید گفت که ، لیتوگرافی ۷ نانومتری و پشتیبانی از نسل چهارم PCIe ، دو مشخصهای است که نسل سوم رایزن را به اولین در نوع خود تبدیل میکند. بهگفته اتحادیه توسعه دهنده استاندارد PCIe ، پهنای باند دو برابری را درمقایسه با PCIe نسل سوم (۱۶ گیگاترنسفر در برابر ۸ گیگاترنسفر) در اختیار قرار میدهد.
نسخهی ۸ هسته - ۱۶ ترد از نسل سوم رایزن بهصورت زنده و درمقابل دید حضار با قدرتمندترین پردازنده اینتل رقابت کرد. برای این آزمایش از بنچمارک Cinebench استفاده شده بود که پردازنده رایزن موفق شد در بخش چند هستهای رکورد ۲۰۵۷ را بدست بیاورد و اینتل Core i9-9900K توانست رکورد ۲۰۴۰ را ثبت کند. پیشتر، رایزن ۷ ۲۷۰۰X ، نفر اول کنونی پردازندههای دسکتاپ AMD ، در همین بنچمارک رکورد ۱۷۹۸ را از خود بهجای گذاشته بود. اما نکتهای که در این خصوص حائز اهمیت است، عملکرد عالی در بخش تک هسته ، پردازنده نسل سوم رایزن در برابر اینتل است که نشان از جبران فاصله موجود در این بخش توسط AMD دارد. بازنگری های متعددی در معماری Zen 2 رخ داده است که از جمله دلایل بهبود قابل توجه عملکرد این پردازنده است. اما در رابطه با فرآیند ساخت ۷ نانومتری TSMC و توانایی پردازندههای در فعالیت در فرکانس کاری بالا، اطلاعاتی در دسترس نیست.
این موضوع از پیشرفت حداقل ۱۵ درصدی نسل جدید پردازنده AMD حکایت میکند. بهگفته لیزا سو ، مدیرعامل AMD ، این پردازنده هنوز مراحل توسعه خود را بهپایان نرسانده و نسخه نهایی ، عملکرد بهتری خواهد داشت. باوجود این، نکته جالبتر درباره آزمایش به نمایش گذاشته شده ، میزان توان مصرفی پردازنده AMD بود که به لطف استفاده از لیتوگرافی ۷ نانومتری ، میزان مصرف توان ۱۳۳.۴ وات را نشان میداد. این درحالی است که این عدد برای پرچمدار اینتل ۱۷۹.۹ وات ثبت شده بود که بدینترتیب، از ۳۰ درصد مصرف کمتر توان ، خبر میدهد.
نسل سوم رایزن اولین پردازنده دسکتاپ AMD خواهد بود که از زبان طراحی جدید چیپلت این شرکت بهره میبرد. این طراحی برای اولین بار با نسل دوم پردازندههای مخصوص سرور اپیک این شرکت معرفی شد؛ جاییکه هستهها برپایه لیتوگرافی ۷ نانومتری TSMC تولید و با استفاده از فناوری اتصال Infinity Fabric مخصوص AMD به چیپلت ورودی و خروجی ( متشکل از دو کنترلر حافظه و لینهای PCIe ) ساختهشده با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری گلوبال فاندریز متصل شده است.
AMD طبق وعدههای پیشینش ، با وجود تغییر طراحی و معماری و لیتوگرافی پردازنده ، نسل سوم رایزن را با همان سوکت AM4 عرضه خواهد کرد تا کاربران بهراحتی قابلیت ارتقای سیپییو کامپیوتر خود را بدون نیاز به تعویض مادربورد داشته باشند.
دیدگاه خود را بنویسید