چند سال قبل به نظر می آمد که کامپیوترهای ویندوزی در حال سپری کردن آخرین روزهای زندگی اشان هستند و قرار است جایشان را به تبلت ها، گوشی های هوشمند و مک بوک بدهند. اما کمی بعد با انقلابی تازه در طراحی آن ها در تمامی زوایا چه در نرم افزار و چه در سخت افزار مواجه شدیم. تغییراتی که کامپیوترهای ویندوزی را بیش از همیشه جذاب می کرد. در ادامه این مقاله ما به بیان دلایلی که باعث برگشت جذابیت کامپیوترها و لپ تاپ های ویندوزی شده است می پردازیم پس با ما همراه شوید.

۱- سازگاری کامل ویندوز ۱۰:

می توان ورود شرکت مایکروسافت (Microsoft) به عرصه موبایل/تبلت و لپ تاپ های دوگانه را درسال ۲۰۱۲ با عرضه ویندوز ۸ کاری شجاعانه (و شاید ابتدا احمقانه) دانست اما پس از گذشت ۵ سال و پیشرفت ویندوز و ایجاد سیستم عاملی پخته تر از همیشه (ویندوز ۱۰) مایکروسافت ارتباطی جداناپذیر میان تبلت ها، گوشی های هوشمند، لپ تاپ ها و دسکتاپ ها ایجاد کرد. سیستم عامل که می تواند در تمامی آن ها به خوبی کار کند. این بدین معناست که سازندگان سخت افزار می توانند دستگاه هایی دوگانه (2-in-1) بسازند که صفحه نمایششان قابل جدا شدن و تبدیل به تبلت است در حالی که هنوز می توانید در آن از نرم افزارهای محبوبتان مثل فتوشاپ (Photoshop)، آیتیونز (iTunes) و یا اکسل (Excel) استفاده کنید این در حالی است که شما نمی توانید این کار را روی iPad انجام دهید.

البته باید اذعان کرد که مایکروسافت در همگانی کردن اپلیکیشن های ویندوز و Windows Store هنوز خیلی موفق نبوده است.

– طراحی سخت افزاری بهتر:

به نظر می آید که تولیدکنندگان سخت افزار و کاربران علاقه زیادی به انتخاب کامپیوترهای دوگانه (2-in-1) نشان می دهند و تاکنون  Windows 10 به وضوح بهترین انتخاب و سازگارترین سیستم عامل ها می باشد.

می توان مثال هایی را در میان این کامپیوترهای دوگانه آورد؛ خود شرکت مایکروسافت Surface Pro و SurfaceBook را معرفی کرده است و در کنار آن شرکت هایی چون HP، Dell، Samsung  همگی دارای انواع مختلف با کانفیگ ها و قیمت های مختلف می باشد. فقط به HP Spectre x360 15 نگاه کنید، آخرین نسل پردازنده Intel Core i7 قابلیت تبدیل به تبلت و قرار گرفتن در مدهای مختلف، داشتن قلم و گرافیک قدرتمند NVidia GTX 940MX دیگر از یک دستگاه چه کاری می خواهید.

۳- دستیار همیشگی شما Cortana:

شرکت Microsoft در حالی که داشت حرکت خود را در پیشرفت ویندوز جدید خود و سازگار کردن هر چه بیشتر آن با نمایشگرهای لمسی پیش می برد به دنبال دستیار صوتی هوشمند نیز برای زندگی دیجیتال بود.

حاصل آن دستیار صوتی شرکت مایکروسافت یعنی کورتانا (Cortana) می باشد. شاید هنوز همه علاقه نداشته باشند که با PC خود صحبت کنند ولی همواره کورتانا در کنار شماست تا در صورتی که خواستید چیزی برای شما تایپ کند و یا اپلیکیشنی را باز کند و … . کورتانا شاید سن کمتری نسبت به رقیب خود Siri داشته باشد ولی هیچ چیزی از آن کم ندارد. از طرفی قطعاً کورتانا دلیل اصلی شما برای خرید یک دستگاه ویندوزی نخواهد بود ولی وجودش ویندوز را از همیشه جذاب تر می کند.

– وسایل جانبی نوآورانه:

سازگاری و انعطاف بسیار ویندوز ۱۰ دست تولیدکنندگان سخت افزار را از همیشه بازتر گذاشته است. ما در ابتدا در مورد طراحی های نوآورانه ای که در ساخت دستگاه های ویندوزی قابل استفاده است صحبت کردیم اما در این بخش می خواهیم در مورد وسایل جانبی نوآورانه ای که روش استفاده ما را از روش رایج مؤس و کیبورد به روش های تازه ای چون Surface Dial که در Surface Pro شاهد آن هستیم و یا پد شارژر وایرلس که اولین بار روی آل این وان HP Envy Curved 34 دیده شده است مثال هایی از قابلیت های ویندوز ۱۰ و سیستم های ویندوزی می باشد. در ضمن از صفحه نمایش منحنی HP Envy Curved 34 نیز غافل نشویم که خود نیز نوآوری دیگر است.

۵- درخشش و محبوبیت واقعیت مجازی:

درست است ما مک بوک ها و مک او اس را دوست داریم ولی نمی توان از ناتوانی مک در حوضه ی واقعیت مجازی (Virtual Reality) که روز به روز محبوب تر می شود، چشم پوشی کرد. از طرفی برای داشتن تجربه ی واقعیت مجازی احتیاج به موتوری پر قدرت است که کامپیوترهای ویندوزی در عرصه بازی (Gaming) نسبت به رقبای خود یک سر و گردن بالاتر هستند. اگر به دنبال استفاده از Oculus Rift و یا HTC Vive هستید به یک سیستم ویندوزی قدرتمند احتیاج دارید.