که این شرکت در ابتدا شرکت تولید ابزار  ارزیاب وسایل الکترونیک بوده است و توسط دو بنیانگذار آن یعنی Bill Hewlett و Dave Packard در یک گاراژ در Palo Alto کالیفرنیا متولد شده است. بعدها شرکت اچ پی از سازنده ابزار تست وسایل اکترونیک به بزرگ ترین سازنده PC در جهان تبدیل شد و این جایگاه را تا ۶ سال (2007-2013) حفظ کرده بود تا آنکه این جایگاه در سال های 2013 تا 2016 توسط شرکت چینی Lenovo تصاحب گشت و امسال دوباره به شرکت HP بازگردانده شد.

شرکت اچ پی یکی از سرمایه گذاران بزرگ Silicon Valley می باشد اما در سال های 2010 تا 2011 بحرانی را پشت سر گذاشته به طوری که در طی دو سال ۳ بار رئیس اجرایی این شرکت تغییر کرده و در نهایت باعث جدا شدن این شرکت به دو شرکت یکی سازنده PC، پرینتر و دیگری Hewlett-Packard Enterprise که تأمین کننده سخت افزارها و نرم افزارهای تجاری می باشد.

در این مقاله تمرکز اصلی روی 3 حقیقتی است که کمتر در مورد شرکت HP شنیده شده است.

۱- بدون شرکت HP شاید اپلی وجود نداشت:

دو بنیانگذار اصلی شرکت Apple یعنی استیو جابز (Steve Jobs) و استیو وزنیاک (Steve Wozniak) هر دو در شرکت HP کار می کردند. وقتی جابز ۱۲ سال داشت به دنبال ساخت یک شمارنده فرکانس بود ولی مشکل او کمبود امکانات برای ساخت آن بود. جابز به جای آن که از پدر و مادرش درخواست کمک کند جابز شماره Bill Hewlett را پیدا می کند و با او تماس می گیرد.

Hewlett تحت تأثیر جسارت جابز جوان قرار گرفته و به او پیشنهاد کار تابستانه در خط تولید می دهد و در سال ۱۹۹۴ نیز جابز در یکی از مصاحباتش این چنین می گوید: “بسیاری از افراد نمی توانند خیلی چیزها را تجربه کنند چرا که هیچ وقت درخواست آن را نمی کنند.”

تا چند سال هر تابستان جابز در شرکت HP مشغول به کار بود تا زمانی که برای اولین بار با وزنیاک که در واحد پردازنده اصلی کامپیوتر کار می کرد، آشنا می شود. وزنیاک در ابتدا بی میل بود که از شرکت اچ پی خارج شود و شرکت تازه ای را بسازد و حتی او ۵ بار طرح های خودش را برای ساخت Apple 1 به شرکت اچ پی ارائه داد ولی هر بار رد شد. بنابراین می توان این چنین گفت که اگر شرکت اچ پی این دو آدم رویاپرداز را به هم معرفی نمی کرد و نظرات و طرح های آن ها را رد نمی کرد هم اکنون شاهد به وجود آمدن شرکت اپل نبودیم.

۲- شرکت اچ پی شرکتی دوستدار طبیعت است:

در سال ۲۰۰۶ دو شرکت HP و Apple متهم به استفاده از مواد شیمیایی خطرناک در ساخت لپ تاپ هایشان شدند و این گزارش باعث شد که این دو شرکت برای پاکسازی آلودگی که در دهه گذشته ایجاد کرده اند دست به کار شوند.

در سال ۲۰۰۷ شرکت اچ پی اعلام کرد که به تکنولوژی رسیده است که طی ۳ سال ۱ میلیارد پوند (تقریباً 450000000 کیلوگرم) وسایل الکترونیک، جوهر و کارتریج را بازیافت می کند و در سال های اخیر نیز اولین شرکت سازنده PC می باشد که مواد اولیه مورد استفاده خود را عمومی کرده است.

تلاش هایی که این شرکت برای به حداقل رساندن آسیب به طبیعت انجام داده است باعث شده است که این شرکت جزء برترین شرکت های دوستدار طبیعت شناخته شود.

۴- دعوای ۶ سال گذشته شرکت اچ پی با شرکت اوراکل (Oracle):

در سال ۲۰۱۱ شرکت اچ پی شرکت Oracle را متهم به تأخیر در ساخت نرم افزار برای پردازنده Intel Itanium این شرکت کرد که در سرورها سطح بالای این شرکت مورد استفاده بود.

علت آن تأخیر مستقیماً به تصمیم شرکت Oracle به ساخت نرم افزار سرور مخصوص خود باز می گشت و در نهایت در سال ۲۰۱۲ شرکت Oracle پرداخت ۳ میلیارد دلار غرامت شد.