لپتاپ ۱۶ اینچی HP VICTUS با نمایشگر ۱۴۴ هرتز و گرافیک قدرتمند RTX 3060، از بهترین لپتاپهای گیمینگ اقتصادی بازار است. با بررسی لپتاپ VICTUS 16 همراه ما باشید.
باوجود اینکه HP را معمولاً با محصولات گیمینگ نمیشناسیم؛ اما برند آمریکایی در بخش دستگاههای مخصوص بازی هم فعالیت دارد و با سری لپتاپهای VICTUS و Omen، به رقابت با نامهایی همچون ایسوس و MSI و لنوو میپردازد. درحالیکه سری Omen لپتاپهای پرچمدار و طبعا گرانقیمت اچپی را شامل میشود، برای کاربرانی که از لحاظ بودجه در مضیقه هستند، سری VICTUS گزینههای جذابی را ارائه میکند.
GPU Nvidia با CPU AMD در یک لپ تاپ همدیگر را ملاقات می کنند. لپ تاپ های HP دوست دارند خود را از نظر بصری از بقیه لپ تاپ ها متمایز کنند. با Victus 16، اچ پی یک لپتاپ بازی زیبا در قالب فریم 16 اینچی را ارائه میکند که شامل اجزای قدرتمندی است.
HP Victus 16 جدید، در پیکربندی های مختلف تولید شده است. دستگاه آزمایشی ما با برچسب تولید e0179ng با قیمت تقریباً 1400 یورو (~ 1641 دلار) در اختیار ماست که شامل یک کارت گرافیک GeForce RTX 3060 قدرتمند با 6 گیگابایت GDDR6-VRAM و یک سی پی یو Ryzen 7 5800H بسیار قدرتمند است.
این دستگاه با 16 گیگابایت رم در حالت دو کاناله (2×8 گیگابایت DDR4-3.200) و یک SSD عالی 1 ترابایتی NVMe همراه است. صفحه نمایش 16.1 اینچی مات مبتنی بر IPS با وضوح 1920 در 1080 پیکسل که از FreeSync پشتیبانی می کند. Windows 10 Home 64 بیتی به عنوان سیستم عامل از قبل نصب شده است.
از رقبای Victus 16-e0179ng میتوان به لپتاپهای گیمینگ دیگری با گرافیک GeForce RTX 3060 مانند Lenovo Legion 5 15ACH ، Alienware m15 R5 و Asus TUF F15 FX506HM اشاره کرد. این رقبا نیز به عنوان دستگاه های مقایسه ای در نمودارهای زیر فهرست شده اند.
Case
در دنیا لپ تاپ های اچ پی به دلیل طراحی منحصر به فرد خود شناخته شده اند. Victus 16 نیز از این قاعده مستثنی نیست و از جهات مختلف خود را از رقبا متمایز می کند. علاوه بر V روی درب نمایشگر (که متأسفانه بسیار مستعد اثر انگشت است)، طراحی زیبای دریچههای فن در قسمت زیرین کیس، ظاهری منحصر به فرد را ایجاد کرده است. علیرغم عناصر طراحی متعدد، کیس بیش از حد بازیگوش به نظر نمی رسد، ظاهری نسبتا آرام دارد که عمدتا به دلیل رنگ های تیره استفاده شده در این مدل است.
وزن
با وزن 2.5 کیلوگرم (5.5 پوند)، وزن Victus 16 مشابه وزن رقبا است. فقط Asus TUF F15 با وزن 2.3 کیلوگرم (~ 5 پوند) سبکتر است. از نظر ارتفاع، لپتاپ 16 اینچی با 2.35 سانتیمتر (~0.93 اینچ)، ظاهری باریک را به نمایش میگذارد که نسبت با Alienware m15 R5 باریکتر و نسبت به Lenovo Legion 5 ضخیمتر است.
اتصالات
تجهیزات اتصالات خیلی به روز نیستند. به دلیل وجود AMD، لپ تاپ باید بدون Thunderbolt کار کند. با این حال، این واقعیت که چهار پورت USB موجود (3x Type-A، 1x Type-C) فقط از 3.2 Gen1 پشتیبانی میکنند که مطابق با استاندارد قدیمی 3.0 است، یک محدودیت غیرضروری است. پورت Type-C قابلیت خروجی DisplayPort را دارد، به طوری که همراه با پورت HDMI 2.1 و صفحه نمایش داخلی، میتوانید حداکثر سه نمایشگر را اجرا کنید. اتصالات توسط یک پورت RJ45، یک پورت صدا (درگاه هدست/میکروفون ترکیبی) و یک کارت خوان تکمیل می شود. از آنجایی که اکثر درگاه ها در نیمه پشتی هر دو طرف قرار می گیرند، استفاده از ماوس خارجی به خصوص برای کاربران راست دست، بسیار آسان است.
SD Card Reader
کارت خوان (SD/SDHC/SDXC) عملکرد متوسطی را ارائه می دهد. سرعت 80 مگابایت بر ثانیه در حین خواندن و انتقال متوالی عکس ها کمتر از میانگین سرعت خوانده اطلاعات در لپ تاپ های بازی است. اما جای خوشحالی دارد که Victus 16 دارای کارتخوان است، در حالی که همه رقبا در این زمینه شکست می خورند.
یک ماژول ارتباطی از Realtek ارتباطات بی سیم را مدیریت می کند. در حالی که RTL8852AE از نظر فناوری در سطح به روزی قرار دارد (Wi-Fi 6)، در آزمایش برد ما با استفاده از روتر Netgear Nighthawk AX12 (فاصله 1 متر)، نتایج اندازه گیری شده خیلی قانع کننده نبودند. برای دریافت داده ها، Victus 16 در جایگاه آخر قرار گرفت.
Webcam
همانطور که در اکثر لپ تاپ ها عادت داریم که کیفیت وب کم ها محدود باشد، علاوه بر دقت رنگ، وضوح تصویر نیز ناامید کننده است.
Maintenance
قسمت پایین کیس به خصوص در قسمت پشت محکم بسته می شود. پس از اینکه در نهایت موفق به باز کردن قاب شدید، با یک بسته بندی تمیز از شما استقبال می شود. فضای زیر کف دست به طور کامل توسط باتری اشغال می شود. پشت آن دو اسلات رم و دو اسلات M.2 (هر کدام دارای یک عنصر خنک کننده) قرار دارد. سیستم خنک کننده از دو فن و چندین لوله حرارتی و سطوح فلزی نسبتاً بزرگ تشکیل شده است.
Keyboard
Victus 16 از چیدمان صفحه کلید کمی غیر متعارف استفاده می کند. موقعیت دکمه پاور به اندازه قرارگیری کلیدهای Insert و Delete و همچنین ><| غیر معمول است. کاربران آلمانی نیز باید به کلید Enter تک ردیفی عادت کنند. از سوی دیگر، لپ تاپ 16 اینچی یک بلوک شماره کامل را ارائه می دهد. ما تجربه تایپ را به عنوان "خوب" ارزیابی می کنیم (نقطه فشار، ضربه، و غیره).
جدا از ثبات، که کمتر از حد مطلوب است، تاچ پد عملکرد خوبی را ارائه می دهد. با عرض 12.5 سانتی متر (~4.9 اینچ) و عمق 8 سانتی متر (~3.1 اینچ)، به طرز دلپذیری بزرگ است. حتی اگر سطح تماس کمی صاف تر از رقبا به نظر می رسد، همه حرکات ماوس به راحتی انجام می شوند. پشتیبانی از ژستها مانند بزرگنمایی و پیمایش با دو انگشت نیز قابل تحسین است. در ضمن کلیکهای چپ و راست در لبه پایین، صداهای خفیفی تولید میکنند.
Display
در حالی که برخی از رقبا نمایشگرهای متوسطی را ارائه می دهند (اولین آنها Asus TUF F15 است)، پنل 144 هرتزی Victus 16-e0179ng تقریباً از هر نظر امتیاز بالایی کسب می کند.
این تست با پوشش فضای رنگی شروع می شود که 100٪ sRGB و تقریباً 74٪ AdobeRGB را اندازه می گیرد. این مقدار برای لپ تاپ های بازی زیاد است. در حدود 10 میلی ثانیه، زمان پاسخ نیز بد نیست.
صفحه نمایش 16 اینچی نیز تاثیر قانع کننده ای در بقیه اندازه گیری ها به جا می گذارد. مقدار تاریکی نسبتا کم (0.3 cd/m²) و روشنایی قابل قبول (به طور متوسط 341 cd/m²) کنتراست حدوداً 1200:1 را ایجاد می کند. این امر به همراه بازتولید رنگ نسبتاً خوب در حالت تحویل تصویر، تصویر نمایشی پر جنب و جوش و متمایزی را تضمین می کند.
نکته مثبت دیگر این واقعیت است که ما شاهد سوسو زدن صفحه نمایش در واحد تست خود به دلیل PWM و یا موارد مشابه نبودیم.
شرایط آزمون
کسانی که دوست دارند عملکرد را به خوبی تنظیم کنند باید از داشتن Omen Gaming Hub خوشحال باشند. منوی "Victus Laptop" برگه هایی را برای نظارت بر سیستم (دما، بار، ...)، تقویت کننده شبکه و کنترل عملکرد ارائه می دهد. در حالت دوم، حالت "Performance" را با سرعت فن خودکار برای اندازه گیری های خود انتخاب کردیم.
Performance
با در نظر گرفتن GeForce RTX 3060 که در اختیار Victus 16-e0179ng میباشد ، باید در محدوده قیمتی بالا قرار گیرد، با وجود 6 گیگابایت VRAM که دراختیار شماست. 16 گیگابایت رم و یک SSD یک ترابایتی باید اکثر خریداران را راضی کند و برای چند سال آینده کافی باشد. همین امر در مورد پردازنده هشت هسته ای AMD نیز صدق می کند.
Processor
Ryzen 7 5800H در بخش لپتاپ ها، برتر مطلق محسوب میشود. مدل هشت هسته ای بر اساس 7 نانومتر که شامل 16 مگابایت حافظه نهان L3 است و قادر است بر روی 16 رشته به صورت موازی از طریق SMT کار کند، این سری مجبور نیست پشت رقبای اینتل پنهان شود. در واقع این ماجرا برعکس است.
همانطور که حلقه Cinebench R15 ما نشان می دهد، 5800H در سطح Core i7-11800H کار می کند، که در TDP 45 وات نیز مشخص شده است. با این حال، بنچمارک های جدیدتر مانند Cinebench R23 نشان می دهد که پردازنده موجود در Victus 16 قادر به توسعه کامل پتانسیل خود نیست. در دستگاههای دیگر، CPU AMD به عملکردی دست مییابد که درصدهای متفاوت و بالاتری به دست میآورد. سرعت کلاک پایه 5800H نیز 3.2 گیگاهرتز است. تحت بار، تا 4.4 گیگاهرتز به دلیل توربو اتوماتیک امکان پذیر است.
دیدگاه خود را بنویسید